屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2008全港獨木舟水球公開賽(update)

+3
搵錢
Angel
Danny
7 posters

向下

2008全港獨木舟水球公開賽(update) Empty 2008全港獨木舟水球公開賽(update)

發表  Danny 周四 9月 18, 2008 12:47 pm

比賽場地 : 葵盛泳池

比賽日期 : 19/10/2008 & 26/10/2008 (星期日)

比賽時間 : 上午九時正至下午六時正

參加資格 : 歡迎各屬會及各界人仕組隊參加,每隊五至八人。

(必須持有初級獨木舟水球證書或獨木舟水球球員證書或同等資格)

組 別 : 男 子 組

1. 高 級 組 - 球員資格不限

2. 初 級 組 -
1. 球員不可以在對上三年內(1/1/04 – 31/12/07)曾經參
與任何性質之獨木舟水球賽並獲得公開組(高級組)之前三
名獎項或新秀組(初級組)之冠軍;
2. 球員從未代表香港出賽。(U21組別除外)

3. 新 秀 組 -
1. 球員未有參與任何性質之獨木舟水球賽並獲得前三名;
2. 球員從未代表香港出賽。

4. 學 生 組 - 全日制學生或半日制學生(夜校生除外)。

女 子 組

1. 高 級 組 - 球員資格不限

2. 初 級 組 -
1. 球員不可以在對上三年內(1/1/04 – 31/12/07)曾經參
與任何性質之獨木舟水球賽並獲得公開組(高級組)之前三
名獎項或新秀組(初級組)之冠軍;
2. 球員從未代表香港出賽。(U21組別除外)

3. 新 秀 組 -
1. 球員未有參與任何性質之獨木舟水球賽並獲得前三名;
2. 球員從未代表香港出賽。

4. 學 生 組 - 全日制學生或半日制學生(夜校生除外)。

- 為提升比賽水平及推廣女子獨木舟水球運動,是次比賽將會首次增加
- 『男女子混合組』,

詳程如下︰
男女子混合組 -
1. 每隊在出場比賽時必須有三名或以上女性球員,除因判
罰離場外,在整段比賽時間必須有至少三名女性球員;
- 2.所有男球員不可以在對上三年內(1/1/04-31/12/07)曾
經獲高級組之任何奬項及/或曾代表香港出賽(U21組別除
外)
- 3.所有女子球員資格不限
- 4.如犯以上者將作棄權論。

費 用 : 報名費每隊$200元正。

參加辦法 : 將填妥之報名表格連同參賽費用遞交香港銅鑼灣掃桿埔奧運大樓2014室香港獨
木舟總會辦事處;劃線支票繳費抬頭人為【香港獨木舟總會】。
《於截止時仍欠缺上述任何一項,將不獲受理參賽申請》

截止報名 : 2008年10月8日(星期三)下午六時正
Danny
Danny
三級教練
三級教練

文章總數 : 292
性格 : 奸商
注冊日期 : 2008-05-12

http://www.hktmcc.com

回頂端 向下

2008全港獨木舟水球公開賽(update) Empty 回復: 2008全港獨木舟水球公開賽(update)

發表  Danny 周四 9月 18, 2008 1:03 pm

賽 則 :
1. 比賽規例方面,將以ICF 2007年1月版之國際獨木舟水球球例為準。(該球
例可參閱ICF之網頁: http://www.canoeicf.com

2. 各隊出賽時必須穿上同色球衣並須有可清晰辨認之號碼。

3. 報名表之資料如與現實或比賽不符,大會將有權取消該隊的參賽資格。

4. 如參賽者違犯規則或有不良行為而影響賽事,大會有權取消其比賽資格。

5. 如賽隊被取消參賽資格,所繳之報名費用將不獲發還。

6. 為保障比賽運動員及工作人員之健康,因此希望各隊長於比賽當天,能於開
賽前為各隊員進行健康諮詢,以確保其他運動員之健康。

7. 賽會有權拒絕讓有嚴重傳染病徵狀之人仕作賽或進入場區。

8. 各場比賽之成績將於比賽後公佈,並張貼於看台,為令成績能盡快公佈,故
各隊於每場比賽完結後,必需派代表到司令台簽名確認比賽成績。

9. 各組賽事中,如參賽隊伍不足三隊,大會有權取消該項賽事。

10. 香港獨木舟總會獨木舟水球委員會,有權更改及保留對各報名隊伍之最終
參賽權。

場地守則 :
1. 比賽場地內嚴禁飲食(礦泉水及蒸餾水除外) 。

2. 於泳池內不准穿著各種鞋類(拖鞋除外) 。

3. 各項比賽裝備(艇、槳、救生衣、頭盔、防浪裙等)必須於比賽前清洗妥當才
可於泳池內使用。

4. 比賽期間泳池內嚴禁進行游泳或浸水活動。

5. 於午膳期間泳池內嚴禁進行任何活動。

6. 池邊線為裁判活動範圍,除裁判外任何人仕不可在比賽中進入此範圍。

7. 如參賽者違反泳池守則,大會有權取消其比賽資格。

裝 備 :
1. 各屬會於比賽前或後,在運送屬會物資時必需事前與賽事組或總會秘書處聯
絡,以便協商搬運時間及擺放物資之細節。

2. 各參賽隊伍如欲借用大會裝備如艇隻、救生衣、頭盔或槳等,請在報名表上
填妥借用詳情,同時需提供工作人員協助裝備運送事宜。如借用之物資因使
用不當而有破損,有關運動員及屬會需負責賠償。

3. 如參賽隊伍借用大會器材,必須安排工作人員於賽事前後協助大會搬運。

獎 項 :
以各組別為單位 -
1. 如超過四隊參賽,設冠、亞、季軍。

2. 如只得三隊參賽,只設冠、亞軍。
Danny
Danny
三級教練
三級教練

文章總數 : 292
性格 : 奸商

http://www.hktmcc.com

回頂端 向下

2008全港獨木舟水球公開賽(update) Empty 回復: 2008全港獨木舟水球公開賽(update)

發表  Angel 周二 9月 23, 2008 6:03 am

is funny~男女子混合組!!!
有創意、我鐘意~
好釆我地屯門攪比賽都係just for fun~
首創玩mix有人認同 ^.^

獨總水球終於肯行呢一步增設mix喇,yeah~
"面前一小步,未來一大步"

我地都要努力D推廣出去呀!
希望多D人喜歡玩水球啦~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  Angel 周二 9月 23, 2008 6:10 am

我有傷在身...唔知玩唔玩到呢......
我黎做後備+啦啦隊幫你地打氣啦~^.^v
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  搵錢 周二 9月 23, 2008 3:03 pm

- 為提升比賽水平及推廣女子獨木舟水球運動,是次比賽將會首次增加
- 『男女子混合組』,

好野~^^
十分支持呀~!!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  de 周二 9月 23, 2008 8:29 pm

今次比賽...我會努力養傷...
我驚反o左返唔到上黎...
身體要好好休息下來...
希望肌肉不會太痛啦..!
de
de
一級教練
一級教練

文章總數 : 287
年齡 : 43
性格 : 巴辣香雞
注冊日期 : 2008-05-14

回頂端 向下

發表  Angel 周三 9月 24, 2008 4:19 pm

嗰日公主會同我地作對架 .\ /.
我地一齊夾手夾腳推cap佢.....XD
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  公主 周三 9月 24, 2008 4:32 pm

Angel 寫到:嗰日公主會同我地作對架 .\ /.
我地一齊夾手夾腳推cap佢.....XD
饒命呀,千萬不要咁做啊,會搞出人命的 baby
公主
公主
一星
一星

文章總數 : 40
性格 : 千杯不醉,一杯會"冧",半杯就嘔
注冊日期 : 2008-09-22

回頂端 向下

發表  阿 佘 周五 9月 26, 2008 12:03 pm

公主到時都會參加比賽嗎?是哪一隊?

暫定 學生組 , 男子初級組, 新秀組 放在 10月19日。

其餘 男子公開組 , 女子公開組 和 男女混合組會放在10月26日。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年

回頂端 向下

發表  明教教主 周五 9月 26, 2008 4:38 pm

阿 佘 寫到:公主到時都會參加比賽嗎?是哪一隊?

暫定 學生組 , 男子初級組, 新秀組 放在 10月19日。

其餘 男子公開組 , 女子公開組 和 男女混合組會放在10月26日。

公主梗係打官體la.... Wink
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。

回頂端 向下

發表  公主 周五 9月 26, 2008 5:35 pm

Very Happy 我都唔知有無份賽架,如果有份落場的話,記得錫住我黎打,點都唔好推cap我啊
公主
公主
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周一 9月 29, 2008 12:29 am

明教教主 寫到:

打官體淨係幫官體一齊打我地先 XD
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  明教教主 周一 9月 29, 2008 12:31 am

Angel 寫到:
明教教主 寫到:

打官體淨係幫官體一齊打我地先 XD

咁都比你過一棟 No
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。

回頂端 向下

發表  Angel 周一 9月 29, 2008 12:33 am

公主 寫到:Very Happy 我都唔知有無份賽架,如果有份落場的話,記得錫住我黎打,點都唔好推cap我啊

推cap你?
放心啦~邊個推cap你梗係想比教主踼出明教頂喇 @@"
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  公主 周一 9月 29, 2008 12:37 am

Angel 寫到:推cap你?
放心啦~邊個推cap你梗係想比教主踼出明教頂喇 @@"
哈~咪講到咁誇張好喎,你個衰野呀,勁擺我上枱呀!?
公主
公主
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周一 9月 29, 2008 12:52 am

公主 寫到:
哈~咪講到咁誇張好喎,你個衰野呀,勁擺我上枱呀!?

呵呵呵呵~
番黎喇咩!MSN你唔覆我 .\ /.
仲唔引到你出黎~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  公主 周一 9月 29, 2008 1:03 am

Angel 寫到:呵呵呵呵~
番黎喇咩!MSN你唔覆我 .\ /.
仲唔引到你出黎~
queen 我入左赤柱,都係番到黎無耐咋....
公主
公主
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周一 9月 29, 2008 1:09 am

公主 寫到:
queen 我入左赤柱,都係番到黎無耐咋....

咦?!我地都係喎,明教8旗第子今日攻左入赤柱,

黃昏先喺赤柱出黎~

你入去攪邊科呀?
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  公主 周一 9月 29, 2008 1:12 am

我晚上都收到風你地兵分2路,攻完淺水灣就去赤柱等教主戰勝之後齊齊凱旋而歸呀嘛~ 我就微服出巡囉
公主
公主
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周三 10月 15, 2008 2:53 am

關於水球賽..問題如下 :
1.其實今次我地有冇報女子隊玩架?
2.如果我個旅行改唔到行程係咪會令到大家玩少一隊Mix?
3.如果我改到行程(26號晚走),有冇人肯幫我keep住套落水衫?
4.有冇人可以頂到我個位?
5.今次唔出賽會唔會被家法侍侯?
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章