"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻

2頁(共2頁) 上一頁  1, 2

向下

回復: "青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻

發表  zeroyeung 于 周一 11月 24, 2008 11:01 pm

quote]
成班都唔喺香港?台灣賽唔係過咗喇咩?
係喎..你地台灣賽賽果如何呀,分亨吓吖~

我唔識D人架,只係知佢地係u21啫,個個射波都好勁@@"[/quote]

係呀,我o地去晒台灣打邀請賽。(11月14-16) 不過10號就已經過o左同人o地對打練習....
我o地攞o左個第3囉,不過其他隊都好強。如果o係亞洲賽,台灣有幾隊o既實力差唔多,日本都應該有兩、三隊都好勁。你可以去canoepolo.com (HK forum度睇睇個排名)。

u21?? 射波有幾勁呀?? 你o地都得架,練多d咪得囉,真架!!

Anyway,你o地隊o既人都應該好後生,俾心機練好d就一定得。
香港地方咁細,玩呢項運動o既人又唔多。最驚你唔玩!!
zeroyeung
一星
一星

文章總數 : 46
性格 : I'm the No.3
注冊日期 : 2008-11-06

檢視會員個人資料 http://candocanoeclub.multiply.com/

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周一 11月 24, 2008 11:03 pm

[/quote]我開頭都以為邱sir會帶班學生來比賽添......[/quote]

邱sir班學生咪就係我o地d人囉~~我仲以為佢o地有報名,所以咪問阿文我o地有冇出隊囉...
我o地呢咁大年紀o既,唔會同你d爭架喇~~
zeroyeung
一星
一星

檢視會員個人資料 http://candocanoeclub.multiply.com/

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周一 11月 24, 2008 11:08 pm

[/quote] 嘿.....上網睇過賽果原來係16:0 ,
星海班師兄實在太厲害。[/quote]

係咩,我都唔記得lu~~
不過千奇唔好因此而覺得sad,想當初我o既出道賽都俾人炒過10:0 (or 1)。
但最緊要知道你o地點解會輸,輸在什麼地方。

我o地唔係想蝦你o地,只係我o地想儘力打好場比賽!!!
如果我o地是但應付你o地,咁樣我會覺得睇唔起你o地....呢個係我o地會o既精神!!
落到場就要認認真真,打好場比賽,對得起自己,對得起隊友!!!
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周一 11月 24, 2008 11:12 pm

[/quote]
你地落埋黎嘅話,我地邊有第一吖..
啱啱今日我地食飯先講起比你地抄19比零,
不過你地真係好勁呀!
其實我都落過黎你地度玩過一次架,
見你地練習都開哂龍門黎練,吓吓都好狠,好認真,
反過來我地就求其好多lu,玩多過打波,
付出同收獲成正比,所以你地贏係好正常嘅~
你地都要keep住努力呀!!!
幫香港獨木舟水球攞番D成積!!![/quote]

我o地當然會keep住練習,攞個好成績返o黎啦。
但你o地都要加油,快d上黎...keep住有好成績,唔係靠一代人努力就得,仲要有d後浪接住上黎!!
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周一 11月 24, 2008 11:21 pm

[/quote]

多謝先~
哈!!估唔到仲鈎起咗你D回憶,嘻嘻..得閒攞番出黎品賞,人生一樂也~

zero你玩咗幾耐水球呀?[/quote]

咁又冇鉤起d乜o野....
如果由上初級班開始計,我應該玩o左8年幾。
由正式訓練開始就應該7年左右啦...

你o地又玩o左幾耐??
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  亞文 于 周二 11月 25, 2008 10:25 pm

是次1122邀請賽都己經去到不知第4屇還是第5屇了,上屇全由亞俠一手包辦,而是次則由我, miss vivian, ive獨木舟會各幹事負責,ive則安排有關場地、獎品等等。對於上屇的比賽安排工作,亞俠確實做得十分完善,十分值得我們學習。

但今屇的比賽實在令各位有點失望,由開始招生公報的資料,到比賽當日籌備時間不足半個月,按排賽程遇上問題,最後還出現溝通問題而令邀請方面出現問題,我確實應該好好自我檢討一下。

好的直講,不好的亦講,希望出年再辦時辦一個出色的水球比賽。

是次1122比賽邀請對象主要是青少年/社區團體,大約向十個團體發出邀請,唯後期遲遲未收到回復則引起不少混亂。

致於大家所問到本被邀請的邱sir與他的大專生為何當日未有到場?!在此我向大家回報一下, 事前邱sir與我聯絡過表示當天未能出席,以他所帶領的大專生已經畢業了亦加入了cando club由梅sir負責訓練邱sir表示可向梅sir查詢比賽問題,其後我透過tuen mun canoe forum委託kevin向梅sir先轉送比賽資料以便了解,到某天vivian聯絡我時,才得知最後vivian為是次比賽邀請了名單中以外的一些團體!而大會所按排比賽時間實在是改不了,當中亂七八糟,亂成一團......

對邀請出錯的問題在此我向cando club各位表示歉疚。但比賽目的則未有變“推動本土水球運動,以友誼賽增進各隊水球運動員之間了解”,希望來年有機會再舉辦時各方面辦得更完善。

校友- 文
亞文

文章總數 : 31
注冊日期 : 2008-09-26

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周三 11月 26, 2008 12:50 am

阿 佘 寫到:

嘿.....上網睇過賽果原來係16:0 ,
星海班師兄實在太厲害。
對對對!厲害@@"

中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 27
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周三 11月 26, 2008 1:05 am

zeroyeung 寫到:

我o地攞o左個第3囉,不過其他隊都好強。如果o係亞洲賽,台灣有幾隊o既實力差唔多,日本都應該有兩、三隊都好勁。你可以去canoepolo.com (HK forum度睇睇個排名)。

u21?? 射波有幾勁呀?? 你o地都得架,練多d咪得囉,真架!!

Anyway,你o地隊o既人都應該好後生,俾心機練好d就一定得。
香港地方咁細,玩呢項運動o既人又唔多。最驚你唔玩!!
嘩~亞洲第三呀@@"
最衰喺台灣...如果唔係我一定黎睇波!

我地射波係全港最差的....(我射波練極都好似拋手巾仔咁~"~)

我地嗰隊唔細架喇,好多都就黎30 lu.. XP
不過我地心景年青,唔怕做炮灰,一定繼續玩^^

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周三 11月 26, 2008 1:09 am

我o地呢咁大年紀o既,唔會同你d爭架喇~~
大年紀?
我地應該大過你~"~

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周三 11月 26, 2008 1:36 am

我o地唔係想蝦你o地,只係我o地想儘力打好場比賽!!!
如果我o地是但應付你o地,咁樣我會覺得睇唔起你o地....呢個係我o地會o既精神!!
落到場就要認認真真,打好場比賽,對得起自己,對得起隊友!!!

傻啦!講埋D咁嘅野,比人大抄我地只會得啖笑XD
同多D勁人打,咁先學到野吖嘛~
其實我地係求開心,唔求贏(真的)
求贏就晨早唔玩lu..哈哈

就住黎玩真係冇咁投入架,
上次青衣ive阿文有得推都唔推我>.<
威哥又係咁椅細細力推吓扮推咗>,<
我知佢地見我係女仔就住黎打,
平時練波都cap幾次啦,打比賽反而...唉~

所以支持你地全力打比賽,咁先盡興架嘛!

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周三 11月 26, 2008 1:47 am

zeroyeung 寫到:玩o左8年幾。

你o地又玩o左幾耐??
我07年4月開始玩獨木舟,6月開始打水球,
不過...我已經係屯門水球隊嘅師姐喇,哈哈哈!
可想而知另外D人玩咗幾耐啦~
最耐嗰個都係2年多咋..

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周三 11月 26, 2008 2:09 am

唔好咁啦阿文...
其實1122已run得好好架喇,
世事往往都冇100%完美嘅,
例如...
"我咁靚女,但係就唔識打波...
你咁樣衰,但係打波就咁勁..."
現實證明...係冇100%完美嘅~XD

忙中有錯,在所難免...
你已經好叻架喇!一個人做到咁多野,
簡單D講向...
"你嘅所作所為大家有目共睹"

放鬆D啦香港人~
撐你喎!朋友!呵呵呵~

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  小寶 于 周三 11月 26, 2008 1:20 pm

其實水球賽既安排都真係唔錯吖,
不過,
唉,我覺得最過份係張poster得阿文一個大頭.........
冇我地分........

嘿 c.<
小寶
三星
三星

文章總數 : 185
性格 : 食硬阿佘
注冊日期 : 2008-06-08

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周四 11月 27, 2008 12:43 am

[/quote]嘩~亞洲第三呀@@"
最衰喺台灣...如果唔係我一定黎睇波!

我地射波係全港最差的....(我射波練極都好似拋手巾仔咁~"~)

我地嗰隊唔細架喇,好多都就黎30 lu.. XP
不過我地心景年青,唔怕做炮灰,一定繼續玩^^[/quote]

其實又唔係真係亞洲第三o既,coz 呢個唔係正式o既國際賽。不過,好多謝你o地o既支持!!
而亞洲區o既隊都未o黎齊....
例如:伊朗,佢o地都係勁旅。身形好似鬼佬咁...不過而家呢講,最強係台灣同日本....

你o地俾心機培訓o下d後生仔/女啦,必有所為o既....
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周四 11月 27, 2008 12:45 am

Angel 寫到:
zeroyeung 寫到:玩o左8年幾。

你o地又玩o左幾耐??
我07年4月開始玩獨木舟,6月開始打水球,
不過...我已經係屯門水球隊嘅師姐喇,哈哈哈!
可想而知另外D人玩咗幾耐啦~
最耐嗰個都係2年多咋..

你o地都玩得唔錯架喇,如果加埋有系統o既訓練,應該好快就有成績!!!
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 于 周四 11月 27, 2008 2:47 am

小寶 寫到:其實水球賽既安排都真係唔錯吖,
不過,
唉,我覺得最過份係張poster得阿文一個大頭.........
冇我地分........

嘿 c.<
算啦~"草枝擺"先生主場嘛XD
到我地主場我地又整番張大頭先,

佢地話下次屯門賽隊名用"格林老目"<-----(今次到佢地反野喇...小心有報應)

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  Angel 于 周四 11月 27, 2008 2:51 am

你o地都玩得唔錯架喇,如果加埋有系統o既訓練,應該好快就有成績!!!

有系統訓練啫係...?
你介唔介意簡述你地平時點練架?
等我地偷吓師吖~

中級金章

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  zeroyeung 于 周四 11月 27, 2008 11:55 pm

[/quote]有系統訓練啫係...?
你介唔介意簡述你地平時點練架?
等我地偷吓師吖~[/quote]

好簡單,得4大重點:
1. 扒 \
2. 傳 即係體能 + 技術
3. 射
4. 戰術 /
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

2頁(共2頁) 上一頁  1, 2

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章