屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

玩獨木舟嘅目的為乜

4 posters

向下

玩獨木舟嘅目的為乜 Empty 玩獨木舟嘅目的為乜

發表  Angel 周五 2月 13, 2009 2:52 am

每個人玩獨木舟都有佢嘅原因,究竟,你又知唔知你為乜會玩呢?

最近得到有D資深前輩提醒我們,內容大慨係玩獨木舟不能又玩長途又玩短途,
又靜水又扒海,又K艇又水球,要選定一項主攻,才會有成積出來,好像我們這樣,
便出現了"周身刀冇張利"的情況.

首先要多謝前輩嘅分享先,佢講得好啱,要追求成積真係要咁做,
但係我深明白,我們只追求享受羣體生活、尋找快樂,
對我來說,我認為有成積的運動員練習過程是痛苦的,
我不曾試過,亦不會嘗試用這種方式去練習,
因我不是運動員,我只是一個普通的獨木舟愛好者,
用獨木舟愛好者黎型容我們會比較合適~

理念唔同,自然會出現唔同嘅主觀思想,我們絕唔會隨波涿流,去做即便大眾認同是對的事,
我們具有獨立主見及分析力的個體組成的團隊,我~就是我!
咱們亦繼續本會宗旨"~吃喝玩樂,宵夜直落,遊山玩水,自得其樂~"
呢4句,相信都冇人唔識背喇呱...

我曾問過好多好多人"你點解會玩獨木舟嘅?"
綜合各界,大致有以下幾點:
*享受戶外活動
*做運動嘅項目之一
*喜歡羣體活動
*被迫來玩的
*追求勝利
*突破自已
*幫屬會比賽攞分
*享受旅程
*享受刺激
*突出自已
*滿足感
*為考教練牌
*新鮮感
*結交朋友

大家都講出你地中左邊幾樣,最重要嘅行頭(寫1),次重要的(寫2),如此類推...
等大家可以分享吓吖~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

玩獨木舟嘅目的為乜 Empty 回復: 玩獨木舟嘅目的為乜

發表  Angel 周五 2月 13, 2009 3:03 am

1.喜歡羣體活動
2.享受旅程
3.幫屬會比賽攞分
4.滿足感
5.享受戶外活動
6.結交朋友
7.享受刺激
8.做運動嘅項目之一

*這裡是我的家,他們就如親人,我們每星期也有好幾天的family day,點止隊友咁簡單!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  亞文 周日 2月 15, 2009 4:16 pm

*享受刺激
*滿足感
亞文
亞文

文章總數 : 31
注冊日期 : 2008-09-26

回頂端 向下

發表  搵錢 周日 2月 15, 2009 9:36 pm

*喜歡羣體活動
*結交朋友
*享受刺激
*享受戶外活動
*滿足感
真係一個星期見幾次.....仲大時大節一齊慶祝..... cheers 好高興既一件事~!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  搵錢 周日 2月 15, 2009 9:37 pm

*喜歡羣體活動
*結交朋友
*享受刺激
*享受戶外活動
*滿足感
真係一個星期見幾次.....仲大時大節一齊慶祝..... cheers 好高興既一件事~!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  阿飯 周四 3月 12, 2009 7:18 pm

1享受戶外活動
*做運動嘅項目之一
*喜歡羣體活動
*突破自已
*享受旅程
2享受刺激
*滿足感
*為考教練牌