屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

在近水灣的水球技術記錄

5 posters

向下

在近水灣的水球技術記錄 Empty 在近水灣的水球技術記錄

發表  Angel 周二 12月 23, 2008 6:48 pm

記番底我地學咗D乜,要練D乜

首先8成力扒2K來回(熱身)

1.8前8後,8左8右(總之周圍八)
*8前槳
*8後槳
*8左槳橫划
*8右槳橫划
*8左壓水
*8右壓水

2.原地轉轉轉
*3次船頭舵
*3次橫桍式船頭舵
*3次一前一後槳轉360度
*?
*?
*?

3.技術
*壓艇頭
*?
*?
*?
*?
*?

其它唔記得哂>.<
麻煩星期日有份上堂嘅同學仔,
幫幫手喺D問號度做塡充吖,大家可以一齊睇番
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

在近水灣的水球技術記錄 Empty 回復: 在近水灣的水球技術記錄

發表  搵錢 周三 12月 24, 2008 5:47 pm

Angel 寫到:記番底我地學咗D乜,要練D乜

*8前槳
*8後槳
*8左槳橫划
*8右槳橫划
*8左壓水 / 側艇?
*8右壓水 / 側艇?

2.原地轉轉轉
*3次船頭舵
*3次橫桍式船頭舵
*3次 stern turn
*?
*?

3.技術
*壓艇頭
*?
*?
*?
*?
*?

最後8成力扒3轉, 唔知幾多 k ....就完結

好似係咁多..
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

在近水灣的水球技術記錄 Empty 回復: 在近水灣的水球技術記錄

發表  Angel 周四 12月 25, 2008 12:42 am

對對對!要側哂艇就cap就cap咁嗰個呢~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周日 1月 04, 2009 6:17 pm

Angel 寫到:記番底我地學咗D乜,要練D乜

*8前槳
*8後槳
*8左槳橫划
*8右槳橫划
*8左壓水 / 側艇?
*8右壓水 / 側艇?

2.原地轉轉轉
*3次船頭舵
*3次橫桍式船頭舵
*3次 stern turn
*?
*?

3.技術
*壓艇頭
*揪艇頭?
*傳球?
*接球?
*帶球?
*?

最後8成力扒3轉, 唔知幾多 k ....就完結

你o地覺得點呀? 過o黎近水練有冇用呀?
仲記唔記得我之前講過"有系統"的練習呀? 就係呢d.....
俾心機,加油吧~!!
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

文章總數 : 46
性格 : I'm the No.3
注冊日期 : 2008-11-06

http://candocanoeclub.multiply.com/

回頂端 向下

發表  Angel 周一 1月 05, 2009 7:39 pm

stern turn好難啊,做到一邊做唔到一邊...
壓艇頭都係,成日都做唔到...
不過都唔及星期2,5舉鐵跑歩辛苦

係喎~其實我都未知你係星海邊個添..嘻嘻~
星海個個都差唔多樣好難認呀,我淨係認得梅sir、阿恆、江澤文,
你叫咩名架?下次見到你跟呢個英文名叫你?
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  傻希 周一 1月 05, 2009 11:33 pm

見到你地練水球 自己又冇得練.....好慘.... giveup
半年唔練一定生疏晒 bump bump
傻希
傻希
三星
三星

文章總數 : 171
性格 :
注冊日期 : 2008-05-24

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 06, 2009 1:29 am

傻希 寫到:見到你地練水球 自己又冇得練.....好慘.... giveup
半年唔練一定生疏晒 bump bump
乖乖地啦~
會考緊要呀!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周二 1月 06, 2009 2:22 am

stern turn好難啊,做到一邊做唔到一邊...(有冇試o下長短槳做呀?咁就證明你一邊手冇力推)
壓艇頭都係,成日都做唔到...(有冇用雙腳頂到隻艇實一實,d力放o係腳跟再用力"禁"落去?一定係做少o左o野先做唔到!!)
不過都唔及星期2,5舉鐵跑歩辛苦 (習慣o左就冇o野)

係喎~其實我都未知你係星海邊個添..嘻嘻~(認住扒得最快o個幾個o既其中一個)
星海個個都差唔多樣好難認呀,我淨係認得梅sir、阿恆、江澤文 (好似唔係呢個名喎),
你叫咩名架?下次見到你跟呢個英文名叫你? (你咪試o下咁叫囉,實冇人會應你!!)
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

http://candocanoeclub.multiply.com/

回頂端 向下

發表  阿 佘 周三 1月 07, 2009 2:40 pm

師兄你是否叫kevin?
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周三 1月 07, 2009 10:49 pm

阿 佘 寫到:師兄你是否叫kevin?

叫我師弟得喇....無錯...我係kevin....多多指教~
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周四 1月 08, 2009 12:53 pm

zeroyeung 寫到:

叫我師弟得喇....無錯...我係kevin....多多指教~
叫你師弟咪顯得我地好老?
冇so!唔得..唔得...我地成班好後生架咋,
我死都唔認老架喇!
都係叫番"Kevin師兄"隱陣D
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  阿 佘 周一 1月 12, 2009 1:11 pm

kevin師兄帶波速度好快,用力追都追唔上,
唔知道師兄你玩左多少年呢?
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周一 1月 12, 2009 10:16 pm

阿 佘 寫到:kevin師兄帶波速度好快,用力追都追唔上,
唔知道師兄你玩左多少年呢?

都話唔好叫我師兄咯~~
以前我都好似你o地咁,同d師兄一齊扒(阿南、源仔),追極都追唔到,扒扒o下連艇尾都見唔到......
我諗我用o左1-2年時間先追到佢o地....(當然係出席率有80%以上啦...)所以呢,千奇唔好灰心~~俾心機~~

我應該玩o左有6-7年左右啦....
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  阿 佘 周二 1月 13, 2009 2:09 pm

我絕對唔會為d小事而灰心,
有目標先會有進步,
有一堆比自己強的人,
才會逼我去努力^^
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周三 1月 14, 2009 12:49 am

Good~咁就o岩喇...俾心機..玩玩o下你會上o左癮架喇....哈哈...
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周三 1月 14, 2009 1:03 am

今日聽完阿恆講平時練d乜...
一比下去即時覺得自已嘅態度好唔認真添..
成日就係諗住玩玩玩玩玩玩玩~!
成日就係..哈哈哈哈哈哈~!kakakakakakka~!
平時我地夜晚就只係打打打打打打打~!
屎波爛打,冇技術冇姿勢冇實際,
到頭來乜野都練唔到,
換來只有厚厚脂肪下強壯嘅肌肉,
以及一隻受傷的手...
仲以為有肌肉,
體能還可以吧..點知
今日變態體能test,
得一樣pass到咋 ~"~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周三 1月 14, 2009 1:07 am

zeroyeung 寫到:Good~咁就o岩喇...俾心機..玩玩o下你會上o左癮架喇....哈哈...
癮呢家野..其實我地個個都上哂癮架喇~
打波真係好好玩!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周三 1月 14, 2009 1:17 am

係呀....淨係扒扒扒...好鬼死悶架....我以前都係淨扒嘛...悶到差d以後唔玩獨木舟添...
好彩有玩水球....
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周三 1月 14, 2009 1:36 am

zeroyeung 寫到:係呀....淨係扒扒扒...好鬼死悶架....我以前都係淨扒嘛...悶到差d以後唔玩獨木舟添...
好彩有玩水球....

冇水球的話,我唔會熱衷玩獨木舟,
可能因為我係羣居動物啦!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

在近水灣的水球技術記錄 Empty Test

發表  Angel 周日 1月 18, 2009 1:58 am

水test:
50min內帶波3.6K

體能test:
*1min 內 situp 40 吓以上
*1min 內 引體上升10 吓以上
*12min 內 跑2.4KM

all pass 要談何容易....XP
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周二 1月 20, 2009 1:44 pm

Angel 寫到:水test:
50min內帶波3.6K

體能test:
*1min 內 situp 40 吓以上
*1min 內 引體上升10 吓以上
*12min 內 跑2.4KM

all pass 要談何容易....XP

放心啦,你o地有人達標就證明做得到....放鬆d 屯門人(冇貶意架)....哈哈哈
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  Angel 周四 1月 22, 2009 2:11 am

今日先講緊...
仲難過考消防 XD
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周五 1月 23, 2009 2:08 am

Angel 寫到:今日先講緊...
仲難過考消防 XD

係咩....考消防好難架? 最衰我近視,如果唔係都會去試o下.... victory
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章