屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

翻滾技術教學工作坊

5 posters

向下

翻滾技術教學工作坊 Empty 翻滾技術教學工作坊

發表  Danny 周六 6月 07, 2008 12:49 am

香港獨木舟總會

翻滾技術教學工作坊」A班) 7月27日名額已滿,B班) 8月24日尚餘2個名額
Danny
Danny
三級教練
三級教練

文章總數 : 292
性格 : 奸商
注冊日期 : 2008-05-12

http://www.hktmcc.com

回頂端 向下

翻滾技術教學工作坊 Empty 回復: 翻滾技術教學工作坊

發表  Angel 周六 6月 14, 2008 2:24 am

快D叫治娃驊
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  搵錢 周六 6月 14, 2008 8:44 pm

Angel 寫到:快D叫治娃驊

芝驊芝驊最近失蹤.......佢好似好忙碌咁 = ="
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  de 周六 6月 14, 2008 9:14 pm

好似要2級教練以上先可以報....
de
de
一級教練
一級教練

文章總數 : 287
年齡 : 43
性格 : 巴辣香雞
注冊日期 : 2008-05-14

回頂端 向下

發表  Angel 周一 6月 16, 2008 3:36 am

係!要2級教練以上先可以教翻滾~ 8)
私底下教授除外~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 6月 16, 2008 3:40 am

咦?!係喎~
話時話...教我rolling個師父都係KL-1咋喎 No
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  阿 佘 周四 6月 26, 2008 12:55 pm

Angel 寫到:咦?!係喎~
話時話...教我rolling個師父都係KL-1咋喎 No

邊個教妳rolling?上次唔係話stephen教妳咩?
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年

回頂端 向下

發表  Angel 周五 6月 27, 2008 4:22 am

stephen??邊個stephen呀 Question

我所有rolling其實係自學的...你地所有人教極我都唔識 Crying or Very sad

差D仲以為自已係一隻 pig

Angel 在 周五 6月 27, 2008 5:04 am 作了第 1 次修改
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

翻滾技術教學工作坊 Empty 我的Rolling日記

發表  Angel 周五 6月 27, 2008 5:00 am

其實回想起我學rolling幫得我最多嘅人你地一定估唔到...我亦冇同過你地提及...

喺我閉關一星期自學rolling時,起初第1日在政府centre見人地教rolling走去偷師,

之後第2日自已捉摸,自以為摸懂了C to C,但腳用錯了,

其時..有一高人上前認真咁指出我的錯處,第3日上午學懂了,下午隨即捉住高人問掃槳rolling,

高人放片加從旁解說,第4日學懂了(之前覺很自已永世學唔識)

5日練左一日掃槳rolling及C to C

心在想"呵~現在想浸死我都很難了,簡直百發百中又不用力"

唯知..夜晚練波頭十分鐘,我為左搶波失左槳又cap埋...

我即刻捉住治娃驊教我hand roll,教了一晚練了一晚澿槳葉,如是者第6日又練

無意中之槳走左,心想"橫掂都掹裙,不如試吓啦"~竟然一roll即掂~

當時開心到彈起呀,第7日仲搶波cap左無意單手roll番上黎添

記得當時嚇到大家呆左

最後..我想話比大家聽,嗰個咁得閒嘅本會注場教練係Danny

sorrry 多謝師父!!!佢真係有D料到架~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  阿 佘 周五 7月 04, 2008 1:52 pm

原來係師父出手,唔怪得angel妳咁快學識rolling。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章