屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

全港公開獨木舟短途及分齡賽

+4
de
搵錢
Angel
明教教主
8 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

全港公開獨木舟短途及分齡賽 Empty 全港公開獨木舟短途及分齡賽

發表  明教教主 周四 7月 24, 2008 11:52 am

全港公開獨木舟短途及分齡賽 U1
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。
注冊日期 : 2008-05-14

回頂端 向下

全港公開獨木舟短途及分齡賽 Empty 回復: 全港公開獨木舟短途及分齡賽

發表  明教教主 周四 7月 24, 2008 11:53 am

2008 年全港公開獨木舟短途及分齡賽
香港獨木舟總會主辦 康樂及文化事務署資助
日期 : 2008 年9 月13 日及14 日(星期六及星期日)
時間 : (9 月13 日)下午2 時至6 時、(9 月14 日)上午10 時至下午6 時
地點 : 香港獨木舟總會沙田會址──沙田城門河
項目 : 9 月13 日

比賽項目
組別K1-1000 T1-1000 K2-1000 T2-1000 K4-1000
男子公開
ü
ü
ü
ü
ü
女子公開
ü
ü
ü
ü
ü
男青年(17-19 歲)
ü
ü
ü
ü
x
女青年(17-19 歲)
ü
ü
ü
ü
x
男青年(14-16 歲)
ü
ü
ü
ü
x
女青年(14-16 歲)
ü
ü
ü
ü
x

9 月14 日

比賽項目

組別K1-200 T1-200 K2-200 T2-200 K4-200 K1-500 T1-500 K2-500 T2-500 K4-500
男子公開
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
女子公開
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
男青年(17-19 歲)
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
女青年(17-19 歲)
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
ü
男青年(14-16 歲)
ü
ü
ü
ü
x
ü
ü
ü
ü
x
女青年(14-16 歲)
ü
ü
ü
ü
x
ü
ü
ü
ü
x
男少年(11-13 歲)
x
ü
x
ü
x
x
ü
x
ü
x
女少年(11-13 歲)
x
ü
x
ü
x
x
ü
x
ü
x
*年齡計算以比賽當日為準(2008 年9 月13 日)
裝備 : 大會將會提供艇、漿及救生衣,賽員亦可自行安排器材。
獎品 : 1. 每項賽事均設冠、亞、季軍。
2. 團體盃(分男、女子)均設冠、亞、季軍(只限屬會參加),將頒予得分最高之屬會。
計分方法: 冠軍6 分 亞軍4 分 季軍3 分 第四名2 分 第五名1 分
報名費用 : (會員及非會員同價)少年單人組每位十五元,少年雙人組每隊三十元:其他單人項目每位二十元,雙人組別每隊四十元;
四人組別每隊八十元
劃線支票抬頭請書「香港獨木舟總會有限公司」或「Hong Kong Canoe Union Limited」
參賽資格 : 1. 年滿11 歲或以上,並能和衣游泳50 米。
2. T 艇項目組別必須持有海象章/三星/初級證書或以上,K 艇項目(凡有舵之艇隻均被界定為競賽(K)艇)必須持有初
級競賽員證書或以上。
報名辦法 : 1. 公開報名,歡迎各會員,非會員及屬會參加,每人於整個賽事最多參加五個項目。
2. 請填妥報名表,連同費用支票,於2008 年8 月26 日(星期二)下午1 時正前送抵本會辦事處(香港銅鑼灣掃桿埔
大球場徑1 號奧運大樓2014 室);如郵寄則以郵截為準,信封面請註明「2007 年全港公開獨木舟短途及分齡賽」。
查詢電話:2504 8186。
3. 參賽團體或屬會必須填交團體報名表,本會保留不接受欠交團體報名表之申請權利。
4. 逾期遞交表格、報名費。不足、欠缺資料或需要更改內容之表格,恕不接受。
5. 報名時請連同有關證書副本一併遞交,以便核對
6. 比賽當日,大會需要核對賽員身份,請賽員出示身份證明文件,或有相片之證件,例如學生證等(可用副本)。
領隊會議 : 領隊會議將於2008 年9 月5 日(星期五)晚上7 時正於香港獨木舟總會沙田會址舉行。* (各領隊及個人參賽者,務必
出席,本會恕不另行通知)。
艇隻標準 : 1. 國際賽艇必須符合國際賽例第6 條至第8 條標準。
2. 普通艇(T 艇)不准用舵,T1 艇長度不長於458cm,闊度不少於59cm。
備註 : 1. 除在領隊會議宣佈外,所有賽例將根據國際比賽賽例進行。
2. 每個組別報名艇數如少於3 隻,可於領隊會議中決定選擇升級轉組或退出;如選擇退出者,可獲退回有
關費用。
3. 為致力發展青少年項目,獲獎的有潛質運動員,將補送精英組接受訓練。

明教教主 在 周六 7月 26, 2008 11:34 pm 作了第 1 次修改
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

回頂端 向下

全港公開獨木舟短途及分齡賽 Empty 回復: 全港公開獨木舟短途及分齡賽

發表  明教教主 周四 7月 24, 2008 11:54 am

程 序 表

13/09/2008 (星期六)下午
K1 – 1000m
T1 – 1000m
K2 – 1000m
K4 – 1000m
T2 – 1000m

14/09/2008 (星期日)全日
K1 – 500m
T1 – 500m
K2 – 500m
K4 – 500m
T2 – 500m
K1 – 200m
T1 – 200m
K2 – 200m
K4 – 200m
T2 – 200m

明教教主 在 周六 7月 26, 2008 11:42 pm 作了第 2 次修改
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

回頂端 向下

發表  Angel 周四 7月 24, 2008 8:37 pm

有咩組別呀?
我報會唔會超齢呀? Puiden
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  明教教主 周四 7月 24, 2008 9:29 pm

Angel 寫到:有咩組別呀?

唔怕..最多我叫總會開一組阿姨組 Evil or Very Mad

咪實有得玩囉 cheers2
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

回頂端 向下

發表  搵錢 周五 7月 25, 2008 2:36 am

明教教主 寫到:

唔怕..最多我叫總會開一組阿姨組 Evil or Very Mad

小寶姨angel姨都有得玩喇~ cheers
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  de 周六 7月 26, 2008 1:41 am

日期 : 2008 年9 月13 日及14 日(星期六及星期日)
時間 : (9 月13 日)下午2 時至6 時、(9 月14 日)上午10 時至下午6 時
項目 : 9 月13 日比賽項目
組別 K1-1000 T1-1000 K2-1000 T2-1000 K4-1000
男子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
女子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
男青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
女青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
男青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
女青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
9 月14 日比賽項目
組別 K1-200 T1-200 K2-200 T2-200 K4-200 K1-500 T1-500 K2-500 T2-500 K4-500
男子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
女子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
男青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
女青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
男青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 --- 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
女青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 --- 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
男少年(11-13 歲) --- 􀀹 --- 􀀹 --- --- 􀀹 --- 􀀹 ---
女少年(11-13 歲) --- 􀀹 --- 􀀹 --- --- 􀀹 --- 􀀹 ---

每人於整個賽事最多參加五個項目
de
de
一級教練
一級教練

文章總數 : 287
年齡 : 43
性格 : 巴辣香雞

回頂端 向下

發表  小寶 周六 7月 26, 2008 2:01 am

搵錢 寫到:
明教教主 寫到:

小寶姨angel姨都有得玩喇~ cheers

點解連搵錢都叫我做小寶姨ge.....好傷心吖~~
30到未到就.......
小寶
小寶
三星
三星

文章總數 : 185
性格 : 食硬阿佘
注冊日期 : 2008-06-08

回頂端 向下

發表  小寶 周六 7月 26, 2008 2:04 am

de 寫到:日期 : 2008 年9 月13 日及14 日(星期六及星期日)
項目 : 9 月13 日比賽項目
組別 K1-1000 T1-1000 K2-1000 T2-1000 K4-1000
男子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
女子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
男青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
女青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
男青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
女青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
9 月14 日比賽項目
組別 K1-200 T1-200 K2-200 T2-200 K4-200 K1-500 T1-500 K2-500 T2-500 K4-500
男子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
女子公開 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
男青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
女青年(17-19 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹
男青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 --- 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
女青年(14-16 歲) 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 --- 􀀹 􀀹 􀀹 􀀹 ---
男少年(11-13 歲) --- 􀀹 --- 􀀹 --- --- 􀀹 --- 􀀹 ---
女少年(11-13 歲) --- 􀀹 --- 􀀹 --- --- 􀀹 --- 􀀹 ---

每人於整個賽事最多參加五個項目

玩下比賽都好過,不過參加咩組別好呢?
有冇人玩k4吖~~好似好好玩咁~~
小寶
小寶
三星
三星

文章總數 : 185
性格 : 食硬阿佘
注冊日期 : 2008-06-08

回頂端 向下

發表  Angel 周六 7月 26, 2008 2:51 am

聽講中間嗰2個位好隱陣,
如果有人玩就預埋我吖

P.S.最好前面嗰個位啦..我唔想坐咁後 rice
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  de 周六 7月 26, 2008 9:21 pm

女子k4名單
小寶,angel,搵錢,阿de(坐位表)
每人在自選4項...
我應該未必請2日假期...
所以只會參加星期日短途比賽!
首選:T1-200
次選:K1-200
三選:T2-200(搵人同我組t2)
四選:T1-500
de
de
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  搵錢 周一 7月 28, 2008 4:14 pm

de 寫到:女子k4名單
小寶,angel,搵錢,阿de(坐位表)
每人在自選4項...
我應該未必請2日假期...
所以只會參加星期日短途比賽!
次選:K1-200
三選:T2-200(搵人同我組t2)
四選:T1-500

@@ 又黎t2........怕怕喎........
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  de 周一 7月 28, 2008 11:47 pm

ha~200好短...
因為我未必玩個人...
次選:K2-200 (同小寶姐組隊)
三選:T2-200 (同angel組隊)
四選:T2-500 (同搵錢組隊)
我理想的組隊組合!!! Laughing
de
de
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  阿 佘 周二 7月 29, 2008 3:58 pm

我最想玩k4 ,未試過想嘗試下。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

發表  Angel 周二 7月 29, 2008 9:04 pm

阿 佘 寫到:我最想玩k4 ,未試過想嘗試下。
玩啦~
我連K1未坐定都去玩K4啦 lov
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  明教教主 周日 8月 17, 2008 11:49 am

deadline la~~~~
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

回頂端 向下

發表  Angel 周日 8月 17, 2008 12:17 pm

收到!!!
我正整理人名組別中(龜速 terrior )
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  可愛教主 周一 8月 25, 2008 12:59 am

K4會唔會跌架???講真!!!
會cap的話考慮揾人頂我啦~
我怕個傷口感染呀..
可愛教主
可愛教主
一星
一星

文章總數 : 53
性格 : 精靈、活潑、温馴、可愛
注冊日期 : 2008-05-11

回頂端 向下

發表  可愛教主 周一 8月 25, 2008 1:15 am

不過好似26/8 deadline 喎~
可愛教主
可愛教主
一星
一星

回頂端 向下

發表  de 周二 8月 26, 2008 12:20 am

係呀~明天要交表了..
未爬過唔知...最多帶定消毒藥水同你洗傷口...
de
de
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  可愛教主 周二 8月 26, 2008 12:47 am

我11/9先拆線 ..... ~"~
可愛教主
可愛教主
一星
一星

回頂端 向下

發表  阿 佘 周一 9月 01, 2008 4:00 pm

可愛教主 寫到:我11/9先拆線 ..... ~"~

11/9先拆線咩?
我見妳早兩日已經拆左幾條了............
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

發表  可愛教主 周一 9月 01, 2008 6:59 pm

阿 佘 寫到:
可愛教主 寫到:我11/9先拆線 ..... ~"~

11/9先拆線咩?
我見妳早兩日已經拆左幾條了............
拆左一條啫....
入面仲有兩三條唔敢拆,驚比醫生鬧 >.<
可愛教主
可愛教主
一星
一星

回頂端 向下

發表  de 周一 9月 01, 2008 7:47 pm

下...你自己拆線咁大謄.....
不過我以前用水線唔洗拆...
一段時間會自行排出....
方便好多又唔痛...
de
de
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Angel 周二 9月 02, 2008 1:24 pm

de 寫到:下...你自己拆線咁大謄.....
不過我以前用水線唔洗拆...
一段時間會自行排出....
方便好多又唔痛...
我都唔想...我係笑到爆線啫,
我都係用水線,不過弟3日就笑爆了一條,
其他線至今仍非常堅固,
所以好肯定嗰條唔係自然排出 /.\"
Angel
Angel
中級金章
中級金章