屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

打鼓嶺今晨跌至-1度結霜

3 posters

向下

打鼓嶺今晨跌至-1度結霜 Empty 打鼓嶺今晨跌至-1度結霜

發表  搵錢 周日 1月 11, 2009 11:24 pm

YAHOO 新聞:

打鼓嶺今晨跌至-1度結霜 Shocked
(明報)1月11日 星期日 13:05

寒冷天氣持續,今早市區氣溫最低約10度,新界地區只有5至7度,打鼓嶺更跌至零下1度。
打鼓嶺凌晨出現結霜現象,菜田、車身和路邊有可見到霜。
本港今早市區的最低氣溫約10度,而新界尤其是新界北部,就明顯低幾度,大部分地區只有5至7度。打鼓嶺的氣溫更降至-1度,是1993年以來的最低紀錄。
天文台指,冬季季候風持續為華南帶來寒冷及乾燥的天氣。

><" -1 度........好似真食好鬼死凍喎......
係屋企凍冰冰.....好辛苦呀......反而出街仲有太陽可以曬下...... Wink

大家都要著多件衫呀~~!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

打鼓嶺今晨跌至-1度結霜 Empty 回復: 打鼓嶺今晨跌至-1度結霜

發表  阿 佘 周一 1月 12, 2009 12:58 pm

最近天氣很寒冷,下水都要穿上膠衣,
上水沖身時最難捱,希望快些回暖。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

打鼓嶺今晨跌至-1度結霜 Empty 回復: 打鼓嶺今晨跌至-1度結霜

發表  搵錢 周二 1月 13, 2009 12:58 am

阿 佘 寫到:最近天氣很寒冷,下水都要穿上膠衣,
上水沖身時最難捱,希望快些回暖。

我係屋企著既衫, 仲多過出街著既衫 =.="
快 d 暖 d 啦......><"
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  阿 佘 周二 1月 13, 2009 2:04 pm

今早凍到我唔想返工,
一起身就要沖個熱水涼暖下。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 13, 2009 11:07 pm

打鼓嶺今晨跌至-1度結霜<...果日就係我地喺近水灣沖凍水涼果日囉~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  搵錢 周四 1月 15, 2009 7:56 pm

Angel 寫到:打鼓嶺今晨跌至-1度結霜<...果日就係我地喺近水灣沖凍水涼果日囉~

我地仲可以落水.....我都好佩服自己......><"
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Angel 周四 1月 15, 2009 8:05 pm

真係連講野時口都震到未停過 @@"
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  搵錢 周四 1月 15, 2009 8:09 pm

Angel 寫到:真係連講野時口都震到未停過 @@"

希望定向賽個日天氣暖 d~!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章