屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻

+5
馮細路
亞文
傻希
明教教主
Angel
9 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Empty "青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻

發表  Angel 周六 11月 22, 2008 9:09 pm

大家可曾想到...

(男子隊)

咩叫賽例呢?比人吹左咩都唔會知,場場被抄十幾比零...

落場定下目標,輸10:0樓下都當自已贏咗,記得第一次贏咗自已的時刻嗎?

開始慢慢學進攻,記得屯門隊的第一次破蛋嗎?

慢慢擠得上三甲位置(當然係初級組),記得第一次得獎嗎?仲以為自已發緊夢嗰種感覺^^

今天...我們男子隊終於第一次奪金喇!!!!!!!

比賽過程中,我地女子隊仲緊張過你地落場打嘅男子隊呢~

全程6個女仔喺池邊吶喊助威,咬牙切齒,手舞足動,全情投入,成個癲婆咁XD....仲唔請我地飲茶?

不過真係好開心,恭喜嘅說話我唔會多講,隊友...在心中架嘛~

"一起努力,集體回憶"

祝願~我地兄弟姊姐們,未來有更多美好回憶,留在Danny年紀時慢慢享用...阿門!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Empty 回復: "青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻

發表  明教教主 周六 11月 22, 2008 9:15 pm

唔使自吹自檑喇 Basketball"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Icon_basketball一定得两隊,仲要自已打自已 Shocked"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Icon_eek

你點到我年紀呢?我今年25歲咋喎 victory"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 478853
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。
注冊日期 : 2008-05-14

回頂端 向下

"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Empty 回復: "青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻

發表  Angel 周六 11月 22, 2008 9:19 pm

but...
我地女子隊都唔弱架~係今次比賽入面"最強果隊"XDDDDD
今次長時間3女2男同全男班對手打需然輸咗,負1場..都有3場平手吖~
人地全男班喎...我地當贏咗架喇^O^v
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周六 11月 22, 2008 9:25 pm

明教教主 寫到:唔使自吹自檑喇 Basketball"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Icon_basketball一定得两隊,仲要自已打自已 Shocked"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 Icon_eek

你點到我年紀呢?我今年25歲咋喎 victory"青衣IVE水球賽"產生了歷史性嘅一刻 478853

6隊呀師傅 .\ /.
吹吓都唔得咩 =.="
隊隊都係有打開嗰d,有一隊仲係青少年水球港隊u21黎架~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  傻希 周六 11月 22, 2008 9:34 pm

唉…最衰今日病左黎唔到 bump
傻希
傻希
三星
三星

文章總數 : 171
性格 :
注冊日期 : 2008-05-24

回頂端 向下

發表  Angel 周六 11月 22, 2008 9:41 pm

傻希 寫到:唉…最衰今日病左黎唔到 bump
超開心、超好玩、超團結、超正!!!

我都病咗,好彩今日有去啫...唔係就抱撼終生
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  亞文 周六 11月 22, 2008 11:34 pm

今次招呼唔到, 多謝大家賞面黎打, 希望下次再有機會!!
亞文
亞文

文章總數 : 31
注冊日期 : 2008-09-26

回頂端 向下

發表  馮細路 周日 11月 23, 2008 1:10 am

Angel 寫到:超開心、超好玩、超團結、超正!!!

我都病咗,好彩今日有去啫...唔係就抱撼終生

真係好開心呀...
我都係人生中第一次攞金牌咋
多謝咁多友隊友!

我會努力練好水球
馮細路
馮細路
二星
二星

文章總數 : 104
年齡 : 33
注冊日期 : 2008-08-01

http://www.xanga.com/kevinfwn1127

回頂端 向下

發表  馮細路 周日 11月 23, 2008 1:27 am

我好記得angel話我:淨係識roll...唔識扒前槳!
有片為証!!!!

不過的確真係......
所以我會努力練好前槳架啦 Laughing
馮細路
馮細路
二星
二星

http://www.xanga.com/kevinfwn1127

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周日 11月 23, 2008 2:30 am

[/quote]

6隊呀師傅 .\ /.
吹吓都唔得咩 =.="
隊隊都係有打開嗰d,有一隊仲係青少年水球港隊u21黎架~[/quote]

有咩隊呀?? 本來我o地都想玩,不過之我o地成班都唔o係hk,所有報唔到名玩...

u21?? 咩人腳呀??
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

文章總數 : 46
性格 : I'm the No.3
注冊日期 : 2008-11-06

http://candocanoeclub.multiply.com/

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周日 11月 23, 2008 2:34 am

Angel 寫到:大家可曾想到...

(男子隊)

咩叫賽例呢?比人吹左咩都唔會知,場場被抄十幾比零...

落場定下目標,輸10:0樓下都當自已贏咗,記得第一次贏咗自已的時刻嗎?

開始慢慢學進攻,記得屯門隊的第一次破蛋嗎?

慢慢擠得上三甲位置(當然係初級組),記得第一次得獎嗎?仲以為自已發緊夢嗰種感覺^^

今天...我們男子隊終於第一次奪金喇!!!!!!!

比賽過程中,我地女子隊仲緊張過你地落場打嘅男子隊呢~

全程6個女仔喺池邊吶喊助威,咬牙切齒,手舞足動,全情投入,成個癲婆咁XD....仲唔請我地飲茶?

不過真係好開心,恭喜嘅說話我唔會多講,隊友...在心中架嘛~

"一起努力,集體回憶"

祝願~我地兄弟姊姐們,未來有更多美好回憶,留在Danny年紀時慢慢享用...阿門!

恭喜晒!!!
我完全明白你o地o既喜悅,因為我o地球隊都努力o左4-5年先贏到上一代的港隊!!
所以,你們要加油!!!
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

http://candocanoeclub.multiply.com/

回頂端 向下

發表  zeroyeung 周日 11月 23, 2008 2:36 am

亞文 寫到:今次招呼唔到, 多謝大家賞面黎打, 希望下次再有機會!!

請問最終我o地有冇派隊參加呀??
zeroyeung
zeroyeung
一星
一星

回頂端 向下

發表  亞文 周日 11月 23, 2008 9:55 am

zeroyeung 寫到:
亞文 寫到:今次招呼唔到, 多謝大家賞面黎打, 希望下次再有機會!!

最終你o地冇派隊參加

亞文 在 周日 11月 23, 2008 11:13 pm 作了第 1 次修改
亞文
亞文

文章總數 : 31
注冊日期 : 2008-09-26

回頂端 向下

發表  搵錢 周日 11月 23, 2008 11:07 pm

馮細路 寫到:我好記得angel話我:淨係識roll...唔識扒前槳!
有片為証!!!!

不過的確真係......
所以我會努力練好前槳架啦 Laughing

哈哈, 笑死我了......細佬....您隻腳快 d 好番, 快 d 黎練波啦~!! Basketball

今次比賽, 真係好開心呀~
睇住大家成長.....睇住大家由大落後變勝出....過程真係好刺激, 好開心!!
大家默契, 戰略都好左好多^^
恭喜大家!! jump
大家平時辛苦既練習, 一定會有成果的!!! cheers
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  Angel 周日 11月 23, 2008 11:57 pm

傻啦~我地黎你度攪攪震就真啦^^'
仲爭D連個場都拆埋添..

sorry呀!
我做裁判吹到錯哂XP
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 11月 24, 2008 12:09 am

馮細路 寫到:

真係好開心呀...
我都係人生中第一次攞金牌咋
多謝咁多友隊友!

我會努力練好水球

需然成日笑你扒唔到直線XD,不過你都有份一齊努力架,
冇咗你都可能冇冠軍..

加油啊~細佬!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 11月 24, 2008 12:20 am

馮細路 寫到:我好記得angel話我:淨係識roll...唔識扒前槳!
有片為証!!!!

乜...咁你都聽到..
最衰比你家姐錄低咗罪證,如果唔係打死我都唔會認架XD

仲有..段片最尾嗰句(好型呀你地)
係真架,因為真係冇諗過你地會入到波XDDD
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 11月 24, 2008 12:26 am

有咩隊呀?? 本來我o地都想玩,不過之我o地成班都唔o係hk,所有報唔到名玩...

u21?? 咩人腳呀??
成班都唔喺香港?台灣賽唔係過咗喇咩?
係喎..你地台灣賽賽果如何呀,分亨吓吖~

我唔識D人架,只係知佢地係u21啫,個個射波都好勁@@"
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 11月 24, 2008 12:33 am

恭喜晒!!!
我完全明白你o地o既喜悅,因為我o地球隊都努力o左4-5年先贏到上一代的港隊!!
所以,你們要加油!!!

多謝先~
哈!!估唔到仲鈎起咗你D回憶,嘻嘻..得閒攞番出黎品賞,人生一樂也~

zero你玩咗幾耐水球呀?
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 11月 24, 2008 12:52 am

你地落埋黎嘅話,我地邊有第一吖..
啱啱今日我地食飯先講起比你地抄19比零,
不過你地真係好勁呀!
其實我都落過黎你地度玩過一次架,
見你地練習都開哂龍門黎練,吓吓都好狠,好認真,
反過來我地就求其好多lu,玩多過打波,
付出同收獲成正比,所以你地贏係好正常嘅~
你地都要keep住努力呀!!!
幫香港獨木舟水球攞番D成積!!!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周一 11月 24, 2008 1:08 am

搵錢 寫到:

睇住大家成長.....睇住大家由大落後變勝出....過程真係好刺激, 好開心!!

(冠軍賽)
上半場3:0(輸),下半場3:3
加時黃金入球時被攻門2次都守得住,
反攻時巧妙合作一擊即中!
入球時全人類起哄及擊掌~yeah~

P.S.其實上半場我已經嘈到個裁判話我好嘈,但我地已經控制唔到自已所以不加理會
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  阿 佘 周一 11月 24, 2008 11:43 am

Angel 寫到:

你地落埋黎嘅話,我地邊有第一吖..
啱啱今日我地食飯先講起比你地抄19比零,
不過你地真係好勁呀!
其實我都落過黎你地度玩過一次架,
見你地練習都開哂龍門黎練,吓吓都好狠,好認真,
反過來我地就求其好多lu,玩多過打波,
付出同收獲成正比,所以你地贏係好正常嘅~
你地都要keep住努力呀!!!
幫香港獨木舟水球攞番D成積!!!

嘿.....上網睇過賽果原來係16:0 ,
星海班師兄實在太厲害。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

發表  阿 佘 周一 11月 24, 2008 11:45 am

我開頭都以為邱sir會帶班學生來比賽添......
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  阿 佘 周一 11月 24, 2008 11:50 am

Angel 寫到:
搵錢 寫到:

(冠軍賽)
上半場3:0(輸),下半場3:3
加時黃金入球時被攻門2次都守得住,
反攻時巧妙合作一擊即中!
入球時全人類起哄及擊掌~yeah~

P.S.其實上半場我已經嘈到個裁判話我好嘈,但我地已經控制唔到自已所以不加理會

上半場輸左3球,不過我地沒有放棄,
下半場改人盯人全場緊迫,
最後成功在完場前追和。
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  馮細路 周一 11月 24, 2008 5:19 pm

Angel 寫到:
乜...咁你都聽到..
最衰比你家姐錄低咗罪證,如果唔係打死我都唔會認架XD

仲有..段片最尾嗰句(好型呀你地)
係真架,因為真係冇諗過你地會入到波XDDD
真係型架...有3個人cap左之後入波

掂到爆
馮細路
馮細路
二星
二星

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章