屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

上山下海"東平遊"

+6
明教教主
de
阿 佘
Danny
Angel
搵錢
10 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

上山下海"東平遊" Empty 上山下海"東平遊"

發表  搵錢 周二 7月 01, 2008 1:01 am

2008年 6月28~29日

一行20人, 由黃石出發, 經過塔門, 赤洲, 直去東平洲

第二日就由東平洲直接划回黃石

狂風、暴雨、打雷、閃電、太陽.........行上山、下海浮潛.......依次係一個百感交雜既旅程!!

大家可以係度 post 出大家既感想, 以便之後整一本記念書冊~^^ Very Happy

辛苦了27日回來幫手的 jason, de, angel, 余宗謙, 鍾明新, 牛哥, mimi 姐~
幫手買物資, pack 物資, 搬艇......
仲有就係.....阿七的物資提供.... jump

30日, 獨自一人回去吹乾 d 營......= ="
好彩唔太多野.....一個人慢慢整都仲可以 Surprised

聽到有團友病了........希望佢地快 d 好番啦 ^^ no1

搵錢 在 周二 7月 01, 2008 10:42 pm 作了第 1 次修改
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

上山下海"東平遊" Empty 回復: 上山下海"東平遊"

發表  Angel 周二 7月 01, 2008 6:30 pm

sorry~揾錢...要你一人番大本營哂營,其實最辛苦係你 sorrry

無辨法啊..我病到死去活來(疴到虛脫+發燒+腸抽筋)

訓到1/7 12:00先好D起得身咋 上山下海"東平遊" 123677
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

發表  Angel 周二 7月 01, 2008 6:34 pm

搵錢 寫到:2008年 6月27~28日
一行20人, 由黃石出發, 經過塔門, 赤洲, 直去東平洲
辛苦了26日回來幫手的 jason, de, angel, 余宗謙, 鍾明新, 牛哥, mimi 姐~
幫手買物資, pack 物資, 搬艇......
29日, 獨自一人回去吹乾 d 營......= ="

日子做乜全部前了一天? scratch
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Danny 周二 7月 01, 2008 7:23 pm

Angel 寫到:sorry~揾錢...要你一人番大本營哂營,其實最辛苦係你 sorrry

無辨法啊..我病到死去活來(疴到虛脫+發燒+腸抽筋)

訓到1/7 12:00先好D起得身咋 上山下海"東平遊" 123677

其實你偷懶詐病 Sleep
Danny
Danny
三級教練
三級教練

文章總數 : 292
性格 : 奸商
注冊日期 : 2008-05-12

http://www.hktmcc.com

回頂端 向下

發表  Angel 周二 7月 01, 2008 9:29 pm

Danny 寫到:

其實你偷懶詐病 Sleep

作死你...督爆我,

其實我知你29/6請嗰餐係加料海鮮餐黎,比個籍口我做小D野 tongue

你係醒嘅 no1
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  搵錢 周二 7月 01, 2008 10:42 pm

Angel 寫到:
日子做乜全部前了一天? scratch

=.=" 睇錯左日子 bump
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Angel 周三 7月 02, 2008 2:46 am

東北之旅嘅論文要寫幾日..有空我會盡快交卷 Surprised
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

上山下海"東平遊" Empty 東北遊、三字經

發表  Angel 周三 7月 02, 2008 4:52 am

第一日、十點幾、優閒團、黃石出、天陰陰、下大雨、

於塔門、用午善、走之前、去赤州、遊一遊、見瀑布、

望兩望、拉大隊、產上去、見清溪、風景絕、無限美、

有上山、有下海、我徒潛、4,5米、冇反壓、耳仔痛、

捉捉魚、影影相、唱唱歌、玩樂極、看看錶、四時正、

仆街啦、快D閃、黃昏前、要到達、在途中、遇反風、

雷雨雲、正飄來、無得揀、扒底哂、淆哂底、口中念、

人之初、性本善、咪鬼玩、驚驚驚、我靚仔、勿劈我、

好好彩、刷身過、六合彩、有得中、D新仔、嚇傻咗、

七點到、東坪州、不同生、不共死、飲番杯、啤啤佢、

第二日、鮮海產、味極鮮、午餐後、慢出發、指塔門、

歸家去、四時正、到黃石、返屯門、食海鮮、食到疴、

病餐飽、先知錯、今次行、驚險多、之不過、增經驗、

都不錯、哈哈哈、笑死我、好好玩、下次有、預埋我~

.
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  阿 佘 周三 7月 02, 2008 2:53 pm

ANGEL幾時出左新版三字經?
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年

回頂端 向下

發表  阿 佘 周三 7月 02, 2008 2:56 pm

29號晚在牛記食到半路我已經唔舒服,
回到家立即又痾又嘔,
30號仲發燒病埋,
到現在肚子仍有點痛.........
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  de 周三 7月 02, 2008 8:09 pm

原來我們都食錯野拉肚子....

上山下海"東平遊" 198

我仲以為我食錯藥添...
下次都係唔好幫襯果當海鮮....
搞得我身體都快打壞了.... Evil or Very Mad
de
de
一級教練
一級教練

文章總數 : 287
年齡 : 43
性格 : 巴辣香雞
注冊日期 : 2008-05-14

回頂端 向下

發表  de 周三 7月 02, 2008 8:13 pm

如果未病好我有好多藥食....
症狀一樣...有
肚痛藥...
發燒藥...
整腸藥...
止嘔藥...
止痾藥...
等...
de
de
一級教練
一級教練

文章總數 : 287
年齡 : 43
性格 : 巴辣香雞

回頂端 向下

發表  搵錢 周三 7月 02, 2008 8:31 pm

@@! 大家要保重身體呀!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  搵錢 周六 7月 05, 2008 1:22 am

搞左好耐.....終於 upload 到我有既相上網........><"
upload 到部電腦都幾乎 hand 機 = ="

我將手頭上有3部相機(驊, 佘, 和我的)都放上去了
阿龍, 肥偉哥的, 仲有一段時間先有

我分了兩個file 放相, 每個 file 都有 3xx 張相.........
請大家慢慢欣賞......(咁多張, 唔慢慢睇都唔得啦....XD)
http://sports.webshots.com/album/563982653mXcczL?vhost=sports
http://good-times.webshots.com/album/563994230HYHnGW?vhost=good-times

我打算遲 d 收齊了 d 相後, 就一人燒一隻碟比大家, 留住開心的時刻~^^
至於本記錄冊......我諗住都係放大家的感想, 行程路線, 等等......
仲要一點時間去整.....請再等等...... Wink
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Angel 周六 7月 05, 2008 1:34 am

de 寫到:原來我們都食錯野拉肚子....

我仲以為我食錯藥添...
下次都係唔好幫襯果當海鮮....
搞得我身體都快打壞了.... Evil or Very Mad

我都覺係晚餐出問題...

上山下海"東平遊" 199

我們當時應是...集體食物中毒 study
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周六 7月 05, 2008 1:40 am

阿 佘 寫到:ANGEL幾時出左新版三字經?

上次東北之旅回程時一人一句的結晶 clown
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  搵錢 周日 7月 06, 2008 11:33 pm

Angel 寫到:
阿 佘 寫到:ANGEL幾時出左新版三字經?

上次東北之旅回程時一人一句的結晶 clown

我記得仲有一句: 「廁所係洗手間個度」
Laughing 塔門一間餐廳既老闆說的!!
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Angel 周二 7月 08, 2008 2:06 am

點樣攞D相架??????? Mad

快D放入TMCC網頁嘅活動留影啦,我淨係識喺嗰度攞咋

上山下海"東平遊" Header

Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  阿 佘 周二 7月 08, 2008 3:02 pm

阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Angel 周四 7月 10, 2008 5:41 am

啱啱先有時間睇哂D相,

哈哈~真係笑咗出黎,睇見D相就諗番我地D傻瓜野 Very Happy ,

不過有好多片段冇影到...真可惜,只能喺腦海回憶,

好後悔一到赤洲就潛咗水,影咗好小赤洲相,

上山下海"東平遊" 138
總之潛小D..影多D相啦 handshake

不過見到你地笑得燦爛樣都已經足以令我回味 Razz
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Angel 周六 7月 12, 2008 3:48 am

有壞消息~ handshake

我19/7先見到阿龍...(我誤會了是約他12/7)

最快都要21/7先比到佢部相機d相你地~sorry~ sorrry
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  搵錢 周六 7月 12, 2008 9:58 pm

Angel 寫到:有壞消息~ handshake

最快都要21/7先比到佢部相機d相你地~sorry~ sorrry

唔緊要~ 最緊要有!!

上山下海"東平遊" 325
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  明教教主 周二 7月 15, 2008 12:44 am

搵錢 寫到:
Angel 寫到:有壞消息~ handshake

唔緊要~ 最緊要有!!

上山下海"東平遊" 431342

記唔記得呢個情境 Wink

上山下海"東平遊" 47654

上山下海"東平遊" 037648

死未 bump
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。

回頂端 向下

發表  明教教主 周二 7月 15, 2008 1:17 am

明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。

回頂端 向下

發表  傻希 周二 7月 15, 2008 1:46 am

明教教主 寫到:仲有條片添 shot

http://www.hktmcc.com/temp/674.AVI
D景好靚...幾時再有得玩........好想去上山下海"東平遊" Icon_tongue

上山下海"東平遊" 049
傻希
傻希
三星
三星

文章總數 : 171
性格 :
注冊日期 : 2008-05-24

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

回頂端