屯 獨 論 壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

第八屆獨木舟野人(東灣)之旅2008

+4
小寶
Angel
傻希
de
8 posters

2頁(共2頁) 上一頁  1, 2

向下

第八屆獨木舟野人(東灣)之旅2008 - 頁 2 Empty 回復: 第八屆獨木舟野人(東灣)之旅2008

發表  Angel 周三 11月 12, 2008 1:36 am

搵錢 寫到:睇見您地 d 片, 笑死我喇....光頭仔大戰可怕教主.....哈哈 lol!
今期攞硬金象獎...
哈哈哈~最佳男女主角 yeah~

...可怕教主個名已被全屯門最可怕嘅小彤豬用咗喇!!!
Angel
Angel
中級金章
中級金章

文章總數 : 788
年齡 : 32
性格 : 咩事都唔理
注冊日期 : 2008-06-03

回頂端 向下

第八屆獨木舟野人(東灣)之旅2008 - 頁 2 Empty 回復: 第八屆獨木舟野人(東灣)之旅2008

發表  de 周六 11月 22, 2008 10:31 pm

巢之感想:

今次的野人之旅,第一天去的時候輕輕鬆鬆,到第二天接應其他人的時間,因與預定到達時間,
遲遲亦未見其他隊友,便相應作出救援工作,當其時風高浪急海面亦湧起白頭浪,
第一批救援隊友亦先出發協助其他隊友,到小弟的第二組救援隊伍出發,因為大浪,
中途我亦反艇。到最後成功協助其他隊友到達東灣,然後說說笑笑很快又過了一個晚上,
到第三天早上,因為大風大浪預早了時間回程,隊友們經不起風浪的考驗,可能經驗比較淺的關係,
亦相繼反艇,到中段,帶頭的比達開始遠離隊形,失蹤了差不多個多小時,當其時其他隊友亦於一個漁排等候著,
後來,風高浪急的環境下便派出快艇協助已經沒有能力爬到漁排的隊友,幸而,最後亦與比達會合,
然後回程時亦是較靜水的環境相對較為輕鬆,最後各人亦安全的上岸。
今次的野人之旅體驗多得很,首先,阿de呢位伙頭將軍一人包辦廚房的工作,
照顧我們一行二十人的飲食真偉大。但是,小弟亦因吃了過多的八爪魚及貝殼類海鮮,
回到家中生得滿腳痕癢難耐的粒粒,代價真大。亦有幸認識到一位無私的同事-傑,
嵐英同妮妮你兩個不需要太感謝我,你倆欠我一個人情便足夠了,哈哈。
角色-這次能夠有幸協助其他的隊友令到自己體驗得多了,亦因為這樣,
出一次的旅程令到自己能夠去擔當不同的位置也是好事呢!
de
de
一級教練
一級教練

文章總數 : 287
年齡 : 43
性格 : 巴辣香雞
注冊日期 : 2008-05-14

回頂端 向下

發表  阿 佘 周一 1月 12, 2009 1:06 pm

阿de,妳幾時做本書出來呀?
阿 佘
阿 佘
一級教練
一級教練

文章總數 : 225
性格 : 有波品的熱血青年
注冊日期 : 2008-05-12

回頂端 向下

發表  搵錢 周二 1月 13, 2009 12:57 am

阿 佘 寫到:阿de,妳幾時做本書出來呀?

雖然我冇去, 但我都好想睇呀~~ cheers
de, 加油呀~~
搵錢
搵錢
一級教練
一級教練

文章總數 : 456
性格 : 鍾意用朦豬眼怒啤人~!!
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  de 周二 1月 13, 2009 2:11 pm

最近返學嘛...都無時間理其他野...
不過今日最後一堂...
之後時間會比較多...
因為之前洗過電腦...
之前整架都洗晒....
所以要從頭來過...
de
de
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Cordelia 周一 1月 19, 2009 3:33 am

羨慕啊~

小朱浪子回頭啦,
下次出 trip 帶埋我啦~ (please ;__Wink

-Cordelia (小朱)

Cordelia

文章總數 : 7
注冊日期 : 2009-01-19

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 20, 2009 12:01 am

hi~師姐你好 ^.^
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  明教教主 周二 1月 20, 2009 1:02 pm

Cordelia 寫到:羨慕啊~

小朱浪子回頭啦,
下次出 trip 帶埋我啦~ (please ;__Wink

-Cordelia (小朱)

小朱,我地d旅程祇比會員去。
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 20, 2009 3:49 pm

Sorry啊~原來小朱不是我們的會員呢 /.\

因我們責任上的問題,
本會所有2日1夜以上的 long trip 參與者都要符合以下條件:
*活動不試保母式照顧
*活動乃自組及自願性質
*各參加者應衡量自已能否參與及能否適應野外生活
*是次活動只招待本會會員參與
*各項活動會再因應該活動而設定不同的要求

但是...沒關係的,
如果小朱你有興趣參與本會的旅程,我們會是十分歡迎的呢 ^.^
請密切留意本會每月課程,這些課程會是公開報名的,
費用便宜,我們會定期作出更新

若然小朱你覺得日子不合適的話,
本會亦設有包班服務,你可聯同三五知已作海上暢遊,
詳情請致電24300330與本會秘書mimi洽談或查詢,

~多謝你的支持,祈待你的參與~
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Cordelia 周二 1月 20, 2009 7:13 pm

教主,一年不見不近人情了! 是你贏了, u_u 我入會便是了.

Angel 師姐, 先入門為大, 我叫師姐都有資格 :)

I really suck at typing in Chinese; so pardon me for posting in English again :p

Long time no see, I really enjoyed you guys last year, especially
the "wild man trip" at Sai Kung. I'm still in Japan, I will come
back to HK in early March and I will be sure to pay you a visit.
I see that you are having another annual celebration at the end of
February, I wish I could join, but I will still be in Japan then.

Looks like you guys had another awesome trip, I am so jealous :)

-小朱

Cordelia

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 20, 2009 9:20 pm

從你嘅言談中...你應該之前在我會玩過,
而且並一定比我早好多呢~
"師姐"一詞我絕對受唔起 @@"

小朱你別誤會啊..
我嘅意思並唔係屈你一定要入會呢 /.\
我地並不是屈人的那一類型,
各界朋友亦會歡迎的...真的...
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Cordelia 周二 1月 20, 2009 10:46 pm

Angel, 我大廟不收,小廟不要後起之"獸", Danny 主席早說過唔收, 又怎算係屈入會呢?

Hope to join you guys soon~

Cordelia

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 20, 2009 11:39 pm

Cordelia 寫到:Angel, 我大廟不收,小廟不要後起之"獸", Danny 主席早說過唔收, 又怎算係屈入會呢?

Hope to join you guys soon~
吓~~~~!?
um...咁.....呢D野都係有待聖子明示啦~
我呢D二打六話唔到事架 @@"
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  明教教主 周三 1月 21, 2009 12:17 am

Cordelia 寫到:教主,一年不見不近人情了! 是你贏了, u_u 我入會便是了.

Angel 師姐, 先入門為大, 我叫師姐都有資格 :)

I really suck at typing in Chinese; so pardon me for posting in English again :p

Long time no see, I really enjoyed you guys last year, especially
the "wild man trip" at Sai Kung. I'm still in Japan, I will come
back to HK in early March and I will be sure to pay you a visit.
I see that you are having another annual celebration at the end of
February, I wish I could join, but I will still be in Japan then.

Looks like you guys had another awesome trip, I am so jealous :)

-小朱

唔係我不近人情,野人之旅你又試過,

我唔想我個會好似政府中心咁,

鍾意就玩下,唔鍾意就去西貢,

我地係唔會迫人入會既,但係會d活動當然係比會員玩啦。
明教教主
明教教主
中級銀章
中級銀章

文章總數 : 397
性格 : 忠忠直直,終需乞食。

回頂端 向下

發表  de 周四 1月 22, 2009 4:27 am

野人之旅本書已完成9成....
真係累死~~~~~~~~~~~
依家先完成9成...4:20am...=_="
今早請勿打擾!!!!!!!!!!!!

煩請未交感想人士盡快提交感想.........
由於驚新年影印店唔開...
所以星期五如無意外會6去影印........
到時會電話通知要買定唔買..
因為有好多一對對人士參與...
我唔知你地要一本定二本..
過時不會作出更改內容!!!
de
de
一級教練
一級教練

回頂端 向下

發表  Cordelia 周六 1月 24, 2009 2:44 pm

我不説啦! 講多錯多、我又不是有心説你迫人入會。
自己不会説話、更不会打字、多説多誤会。第日親身上來謝罪便是

-Cordelia

Cordelia

回頂端 向下

發表  Angel 周六 1月 24, 2009 7:14 pm

Cordelia 寫到:我不説啦! 講多錯多、我又不是有心説你迫人入會。
自己不会説話、更不会打字、多説多誤会。第日親身上來謝罪便是

-Cordelia

大家唔好咁樣啦~
小朱嘗面初三黎食盤菜+BBQ嗎 ^.^
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  Cordelia 周六 1月 24, 2009 8:00 pm

Angel, 多謝你啦。師姐大人有大量、
我怎敢「不嘗面」?不過人在外国(日本)、
又有売身契在身、初三無論如何也趕不切回来的了。
三月初回香港、第一件事便来屯門負荊請罪便是了。

Cordelia

回頂端 向下

發表  小寶 周六 1月 24, 2009 10:57 pm

Cordelia 寫到:Angel, 多謝你啦。師姐大人有大量、
我怎敢「不嘗面」?不過人在外国(日本)、
又有売身契在身、初三無論如何也趕不切回来的了。
三月初回香港、第一件事便来屯門負荊請罪便是了。

hello~小朱,
3月初返黍,唔知妳有冇興趣參加長洲賽的宿營夜呢!
小寶
小寶
三星
三星

文章總數 : 185
性格 : 食硬阿佘
注冊日期 : 2008-06-08

回頂端 向下

發表  Cordelia 周日 1月 25, 2009 12:42 am

小寶你好、

不知道原来長洲賽有宿營夜;是不是三月七日致八日呢?
我一年多冇爬艇 , 如果大会不'厳'我左手左脚、我当然楽意參加。
小弟以前是住南Y島北角村、也常爬去長洲玩、初回港爬一爬
長洲也不錯。

不知道參賽者要帯什魔?(sorry,呉識打個mo字)和如何報名?

-小朱

Cordelia

回頂端 向下

發表  Angel 周二 1月 27, 2009 4:32 pm

Cordelia 寫到:小寶你好、

我一年多冇爬艇 , 如果大会不'厳'我左手左脚、我当然楽意參加。
長洲也不錯。

不知道參賽者要帯什魔?(sorry,呉識打個mo字)和如何報名?

-小朱
對!我們很喜歡長洲賽呢,
因為長洲賽前一天我們大伙兒便浩浩蕩蕩入長洲遊玩,
上一年我們的行程是入去lunch>逛街>海鮮晚飯>集體遊戲>宵夜後再集體遊戲
一半人仲玩到凌晨5:00先訓覺添 XD
若你時間容許的話,也歡迎你來湊熱鬧啊
Angel
Angel
中級金章
中級金章

回頂端 向下

發表  小寶 周二 1月 27, 2009 7:48 pm

Cordelia 寫到:小寶你好、

長洲也不錯。

-小朱

小朱:

祝妳新年快樂,身體健康,青春常註,事事順景。
希望妳一齊參加比賽啦 ^^

參加長洲賽須知:
賽員必須持有香港獨木舟總會頒發之中級銀章或以上程度。非本港賽員由當地總會確認參
賽資格。
截止日期:二零零九年二月十三日 星期五(名額有限,額滿即止)

換言之,妳必須將個人資料及中級銀章證書交俾MIMI姐,就可參加比賽。

詳請請到香港獨木舟總會網,頁:http://www.hkcucanoe.com.hk/00-Main/00-Box.htm
小寶
小寶
三星
三星

文章總數 : 185
性格 : 食硬阿佘
注冊日期 : 2008-06-08

回頂端 向下

發表  Cordelia 周日 2月 15, 2009 12:37 am

小寶,

多謝新年的祝福。
我D獨木舟證書呉知放晒係辺、
長洲賽只好放棄了。
大家如果不厳我左頭左世的話、
3月7日来長洲玩玩也不錯。

読得書少、打字十分吃力、 >_<
有機会見面再談好不好?

-小朱

Cordelia